spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
Més proves de la veneració del franquisme per part de CiU Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimecres, 25 octubre 2006
Monument franquista a TorregrossaA la població de Torregrossa, al Pla d'Urgell, el govern municipal de Convergència i Unió, format per Ramon Lleonart (alcalde), M. Antonieta Ollé (1r. tinent d’alcalde. Benestar Social, Ensenyament i Sanitat), Ramon Codony (2n tinent d’alcalde. Infrastructures i Esports), Sònia Oriola (Cultura, Festes i Joventut) i Llorenç Reig (Indústria, Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient), manté els símbols franquistes malgrat la pressió social.

El passat 12 d'octubre, l'organització independentista Maulets va dur a terme una acció contra el monument feixista que l'Ajuntament manté en aquesta població. L'acció, com va informar Vilaweb, va consistir a llançar pintura vermella contra l'esmentat monument per "tacar simbòlicament de sang" l'àliga imperial, el jou i les fletxes.

Aquest monument, tan venerat pel consistori de CiU, es troba en un parc infantil i just al costat d’una escola.
 
Convergència i Unió venera el franquisme Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
diumenge, 22 octubre 2006
Jaume MatasLes afinitats entre Convergència i Unió i el Partit Popular són moltes, com ho demostra la coincidència de vot d’ambdós partits en el Congrés espanyol i en el Parlament de Catalunya. Al Congrés espanyol, en el període 1996-2000, CiU i PP van votar junts el 94’7% de les lleis, i en el període 2000-2004 un 83’4%. Pel que fa al Parlament de Catalunya, en el període 2000-2003, la coincidència va arribar al 97’22%.

Convergència i Unió, que amb el PP i el PSOE és signatària de les lleis més feixistes de l’Estat espanyol, com ara la Llei Antiterrorista i la Llei de Partits Polítics -la primera viola la Declaració Universal dels Drets Humans i la segona vulnera tots els principis democràtics- comparteix amb el Partit Popular el mateix afany per frenar tant com es pugui la recuperació de la memòria històrica. Va ser a començament de la dècada dels noranta que CiU i PP van impedir la internacionalització de l’Estadi Olímpic Lluís Companys amb aquest nom, i va ser en la dècada anterior que CiU va dedicar un carrer de Gandesa, a la Terra Alta, a Ramón Serrano Suñer, ministre en els quatre primers governs de Franco (1938-1942) i figura pròxima als nazis alhora que peça clau en la formació de la División Azul.

Les simpaties de Convergència i Unió amb el franquisme no s’aturen aquí. Com il·lustra la foto que acompanya aquest text, el manteniment dels símbols feixistes en municipis de Catalunya governats per CiU es manté inalterable malgrat el pas del temps. Aquest és el cas de Prat de Comte, a la Terra Alta, on, com podem veure, el govern municipal -amb majoria absoluta de CiU des de fa molts anys- manté encara avui un monument que diu "Caídos por Dios y España, presentes" just davant l’escola pública de la vila.

El Partit Popular ho ha dit a Catalunya i ho ha repetit a Espanya: el seu candidat a les properes eleccions catalanes és Artur Mas. És aquest el partit que ha de defensar els drets nacionals de Catalunya en la propera legislatura?

Convergència i Unió venera el franquisme
Monument franquista davant l'escola pública de Prat de Comte (Terra Alta)
amb el lema "Caídos por Dios y España, presentes"


Racó Català, 25/10/2006
 
spacer.png, 0 kB