spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Llibres arrow Cor de brau
Cor de brau Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimarts, 29 març 2011
Cor de brauL'abolició recent de les curses de braus aprovada pel Parlament de Catalunya és un fet d'una transcendència extraordinària. El mateix dia de l'abolició, Catalunya va aparèixer a tots els noticiaris del món i l'endemà se'n van fer ressò les portades de la premsa internacional. Mai abans una acció legislativa interna catalana havia generat una expectació i una admiració tan grans ni tampoc reaccions tan ferotges com les d'alguns mitjans espanyols.

Aquesta novel·la narra en clau d'humor els fets esmentats, a través d'una família ramadera catalana que es veu afectada per l'abolició, alhora que ens mostra el rerefons polític i identitari dels arguments de les dues parts enfrontades, els protaurins i els antitaurins. Per mitjà de personatges, situacions i diàleges que evoquen l'atmosfera de les comèdies teatrals del segle XIX i primers anys del segle XX, Cor de brau parla de valors universals i ens recorda que el grau d'humanitat d'un poble es mesura pel respecte amb què tracta els animals.

Víctor Alexandre s'adreça al lector: "He escrit aquest llibre per fornir d'arguments les persones que defensen els drets dels pobles i els drets dels animals -de tots els pobles i de tots els animals- i per fer reflexionar aquelles que pensen que els animals i alguns humans estan al servei d'altres humans."

Columna Edicions, col·lecció L'arquer · 205 pàgs. · ISBN: 978-84-664-1376-3Comprar

Vídeos:
Presentació oficial de Cor de brau a Barcelona  (TVAnimalista, 12/4/2011)

Crítiques:

Notícies:


El parer del lector:

"No saps com de bé m'ho estic passant amb Cor de brau. Tens una sensibilitat que fa tremolar, i qui llegeixi aquesta novel·la, si no té consciència, tu l'hi despertes."
Trini Bermúdez i Castany,  26/11/2011

"Ahir vaig acabar de llegir Cor de brau. Sublim! No puc dir-ho menys entusiàsticament. Em sembla d'una propietat i d'una sensibilitat insòlites. Aprofitant les emocions que m'ha generat la lectura, m'he permès la llibertat -des de la modèstia més absoluta- d'escriure'n una ressenya. L'he feta amb il·lusió i l'he penjada al meu mur."
Joan López i Casanoves, Sabadell, 20/6/2011

"Crec que estic en l'obligació de transmetre als meus fills els principis ètics que tan ben argumentats podem trobar en aquest llibre. Han de saber que hi ha temes en què la tolerància ha de ser zero, i és en aquest sentit que n'entenc l'obligació."
Glòria Soler i Sagués, 20/6/2011

"Un dels millors llibres d'enguany, sense cap gènere de dubte. Molt emotiu, divertit i intens, i les converses entre els personatges no es fan gens pesades, ans al contrari sovint són molt divertides. Jo he rigut molt, llegint-lo, i alhora m'ha colpit. És un llibre fantàstic que recomano cada dia a tothom. Moltes gràcies, Víctor, per generar moltes consciències amb això. Era quelcom molt important."
Sergi Surià i Márquez, Palma, 10/6/2011

"Sé que regalaré molts Cor de brau. Estic tan entusiasmada amb aquest llibre que tinc ganes de compartir-lo amb els meus amics. Això sí, no el meu, perquè no m'agrada deixar llibres. És la manera més fàcil de no veure'ls mai més. Per això els regalo."
Cel Font i Gómez, Tarragona, 30/5/2011

"He llegit Cor de brau i m'ha agradat molt. Senzill i colpidor, divertit i quasi teatral. M'agrada el respecte amb què tractes tots els arguments i la ironia i la serenor amb què defenses la llibertat de tots els 'braus'. Me l'he cruspit de seguida i se m'ha fet curt. Els moments deliciosos viscuts en la lectura no són pagats. Gràcies!"
Núria Coral i Esteban, 29/5/2011

"Ja vaig pel capítol 12 de Cor de brau i sols vull dir-te que m'encanta!!! M'ha enganxat, ho reconec. Cada cop que l'agafo sóc incapaç de respectar el temps que havia decidit dedicar a la lectura. Necessito una pàgina més i una altra fins que la son em pot. M'encanta la fina ironia amb què tractes el tema i el retrat abrasiu que fas del comportament humà. Felicitats. Cor de brau serà el primer de la meva biblioteca particular del Víctor Alexandre."
Cel Font i Gómez, Tarragona, 22/5/2011

"Estava convençuda que regalar Cor de brau per Sant Jordi seria un bona tria. Dilluns passat me'l vaig llegir i tota la setmana que hi estic pensant. M'ha agradat moltíssim. L'any passat vaig fer una assignatura de bioètica a la Llicenciatura de Biologia, en què un dels temes principals eren les curses de braus. Durant el curs, s'havien de llegir una sèrie de llibres relacionats amb bioètica i un era La revolta dels animals de George Orwell. Si em permets, de cara als propers cursos, recomanaré el teu llibre per a l'assignatura. Un cop més, ens has fet reflexionar sobre temes que bona part de la nostra societat té oblidats. Primer, quan ningú en parlava obertament, ens donaves arguments per defensar i entendre la llibertat del nostre poble. I ara, sense deixar de banda aquest tema, ens planteges la importància del tracte amb els animals, essent, altre cop, un dels pioners del nostre país. Amb els teus llibres ens sentim una mica més protegits i menys sols. Moltes gràcies."
Anna Solé i Llussà · 30/4/2011

"Cor de brau, apte per a tots els públics i d'obligada lectura. Felicitats!"
Glòria M. Sagués · 28/4/2011

"Per Sant Jordi vaig comprar dos exemplars del llibre, un per a mi i l'altre per regalar, i ja l'he acabat. La veritat es que m'ho he passat molt bé llegint-lo i no he pogut parar fins que l'he acabat. Mai no hagués dit que em passarien desapercebudes tantes coses, tant com a català com a persona humana. Crec que amb Cor de brau remous moltes consciències. He rigut molt, però també hi ha hagut coses que m'han colpit una mica. Desperta moltes emocions i et fa reflexionar. Moltes gràcies, Víctor."
Sergi Surià i Márquez · 25/4/2011

"El llibre Cor de brau fa de molt bon llegir. Tant és així que ja he arribat a l'última pàgina (m'agrada més dir que he arribat a l'última pàgina que no pas dir que l'he acabat, perquè crec que la lectura d'un llibre no s'acaba. El fas teu i hi vas pensant i recordant-ne fragments, conceptes, expressions molt de temps després de tancar-lo). L'Albir, el Llibert i els seus companys de ramat, i la Laia, la Caterina i l'anglès senyor Bull han estat molt bons companys en aquesta tarda de Sant Jordi que he pogut passar molt tranquil·la llegint amb les Suites per a violoncel de J.S. Bach com a música de fons. Els altres personatges –banyuts, ignorants, cruels, dominadors, ambiciosos...– feien una comparsa esperpèntica, tan esperpèntica com la mateixa Fiesta Nacional."
Pilar Alegret i Robredo · 24/4/2011

"M'agrada Cor de brau. Espero que m'ajudi a explicar a molts dels meus veïns (visc al Delta de l'Ebre) la meva visió de l'assumpte."
Enric Agramunt · 23/4/2011

"M'ha agradat molt el llibre. M'ho he passat de conya veient els paral·lelismes que fa en tot moment entre l'independentisme i el respecte als animals. És increïble la quantitat de llocs comuns que tenen. La minyona és mortal."
Gemma Sanginés · 30/3/2011
 
Següent >
spacer.png, 0 kB