spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
La independència explicada al meu fill
Víctor Alexandre, Premi d'Assaig Francesc Ferrer i Gironès Imprimeix Correu-e
Notícies
per victoralexandre.cat   
divendres, 30 juny 2006
Víctor Alexandre ha estat guardonat amb la primera edició del Premi d’Assaig Francesc Ferrer i Gironès pel seu llibre La paraula contra el mur. La independència no és un privilegi (La Busca Edicions, 2006).
L’acte de lliurament va tenir lloc el dijous 29 de juny al Museu d’Història de Catalunya, en el decurs d’un sopar al qual van assistir diverses personalitats vinculades al món editorial i polític. Aquest premi, que es vol convertir en el més important de Catalunya en la seva especialitat, ha nascut amb la voluntat de ser una cita anual de reconeixement a les persones que, com Ferrer i Gironès, tenen un compromís insubornable amb els drets nacionals i la llibertat dels Països Catalans.

Image
Bernat Joan (finalista), Ferran Mascarell (conseller de Cultura), Víctor Alexandre, Joan Armengol (presentador de l’acte) i Montserrat Pumarola (esposa de Francesc Ferrer i Gironès).

Alexandre va rebre el premi de mans de Montserrat Pumarola, esposa de Francesc Ferrer, i en el seu discurs d’agraïment, a banda de glosar la “insubornable lleialtat” de Ferrer i la “necessitat vital de referents com ell”, va explicar el contingut del llibre. Es tracta d’un diàleg electrònic entre un català i un espanyol en el decurs del qual apareixen tots els temes i arguments amb què ens trobem en la nostra vida quotidiana cada cop que es debat la qüestió dels drets nacionals catalans. La idea, per tant, és que el lector trobi en les respostes de l’autor una font d’arguments que li siguin útils a l’hora de defensar aquests drets en el seu àmbit de relació social.

El llibre, segons va explicar Alexandre, demostra que la “cerrazón” que trobem en l’interlocutor espanyol de La paraula contra el mur, pel que fa a la independència de Catalunya, és exactament la mateixa que la que mostrava el filòsof Julián Marías quaranta anys enrere en el seu diàleg amb el polític Maurici Serrahima. Davant d’això, la proposta d’Alexandre és que cal deixar de perdre el temps gratant la paret, perquè, segons va dir, “Quan la llibertat no es troba en l’argila del maó, sinó a l’altra banda del mur, l’opció més intel·ligent és saltar-lo”.
La paraula contra el mur
La coberta és obra de Pere Piquer.
Cliqueu per a veure-la més gran.


Als mitjans:
 
< Anterior
spacer.png, 0 kB