spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
La independència explicada al meu fill
"Escric per fer que la gent es rebel·li contra l'opressió" Imprimeix Correu-e
per Pere Fernández   
dimecres, 12 desembre 2012
Retrats santcugatencs, per Pere Fernández (fotografia: Artur Ribera)

Víctor AlexandreVíctor Alexandre té la capacitat de reflexionar quan parla i de fer reflexionar qui l'escolta. Escriptor de mena, fins i tot quan va fer ràdio i televisió, en els seus inicis. Perquè va començar fent ràdio –quan Ràdio 4 feia les seves primeres passes– i presentant un programa de cinema al circuit català de TVE. Escriu assaig, novel·la, conte i teatre, i escriu articles d'opinió en diversos mitjans locals (Diari de Sant Cugat, TOT Sant Cugat i Cugat.cat) i nacionals (Lletres, El Singular Digital i Nació Digital). "Escriure és inherent a la meva persona, és el meu ofici".

Crític i inconformista, defensa a ultrança la llibertat de Catalunya: "Escric per fer que la gent sigui afirmativa, perquè la gent es rebel·li contra l'opressió. La llibertat de Catalunya no depèn d'Espanya, depèn de Catalunya". Però no tan sols tracta temes polítics. Ara s'ha centrat molt en la literatura, on em diu que s'hi sent més còmode. "Acostumo a posar-me al costat dels febles quan escric: gent gran, infants, immigrants, dones maltractades, pobles oprimits...". Víctor Alexandre és una persona observadora. "És que en el fons l'escriptor és com un fotògraf de la vida!". Per això no és estrany veure'l caminar per la ciutat, perquè no utilitza el cotxe. "Caminant tens més experiències positives".

Nascut a Barcelona, Víctor Alexandre viu a Sant Cugat des del 1974. "La part més important de la meva vida no s'explica sense Sant Cugat". De la ciutat li agrada especialment la plaça de Barcelona: "Qui vulgui saber com era el Sant Cugat d'abans, a la plaça de Barcelona ho pot veure".

Diari de Sant Cugat , 7/12/2012
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB