spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow La viabilitat de la Catalunya independent
La viabilitat de la Catalunya independent Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
diumenge, 19 maig 2013
Cercle Català de NegocisSón extraordinàriament didàctics els actes que fa el Cercle Català de Negocis arreu del país per explicar que el model econòmic i exportador de Catalunya no té cap possibilitat de sobreviure sense que el país sigui un Estat independent. Sense aquest estatus polític, Catalunya no només està condemnada a ser una comunitat autònoma més, sinó també una comunitat autònoma pobra. Joan Canadell, que és el secretari general del Cercle Català de Negocis, va fer un acte dies enrere a Sant Cugat per il·lustrar fil per randa aquestes asseveracions i explicar un munt de coses que els catalans han de saber i que els altaveus mediàtics de vocació espanyola amaguen.

La més important d'aquestes coses és que la independència posarà fi a l'escandalosa espoliació fiscal que pateix Catalunya per part d'Espanya, cosa que suposarà reduir l'atur a la meitat en només cinc anys. Però n'hi ha moltes més, de coses. Per exemple, hem de saber que el 99% de les empreses catalanes són petites o mitjanes i que Espanya les margina obertament, ja que el 95% del crèdit que concedeix el destina a les grans empreses. Això, a més, concorda amb la seva política -tant la del PP com la del PSOE- de gastar-se els diners que espolia a Catalunya fent obres faraòniques, amb aeroports i trens d'alta velocitat fantasmes, que costen milers de milions d'euros, que no serveixen absolutament per a res i que tenen com a objectiu afavorir els interessos ideològics i econòmics de l'oligarquia espanyola.

Els catalans hem de tenir present que som un país amb superàvit a la balança comercial, la qual cosa ens converteix en un país viable. I hem de saber també que no podem permetre que un país com el nostre, que té una economia com la d'Holanda, Bèlgica, Dinamarca o Suècia, estigui caient a trossos, totalment desballestat i amb una renda per darrere de Melilla. Nosaltres decidim: o Catalunya esdevé un Estat independent o desapareix com a poble.

Cugat.cat , 17/5/2013
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB