spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow L'aclamació espanyola de nazis
L'aclamació espanyola de nazis Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimecres, 12 juny 2013
L'aclamació espanyola de nazisTé moltíssima raó el ple de l'Ajuntament de Sant Cugat demanant, llevat del PP, la dimissió de María de los Llanos de Luna com a delegada del govern espanyol a Catalunya, i també la té la CUP quan argumenta que mantenir aquesta senyora en el càrrec és "un insult al conjunt de la població catalana i a les víctimes del nazisme i de la violència franquista". Certament és un insult, i també és vergonyós i repugnant.

No és estrany que Alemanya, país on un acte en què es guardonessin nazis constituiria un delicte i hauria creat un escàndol de dimensions colossals, hagi blasmat el fet. El que Alemanya no sap és que el Partit Popular és al·lèrgic a la democràcia. Per això no sols Llanos de Luna no ha estat destituïda ni s'han demanat disculpes, sinó que el govern espanyol -"impasible el ademán"-, n'ha fet elogis qualificant-ho de "reconciliació". Talment com si els crims contra la humanitat prescrivissin. D'això se'n diu barra! Fins i tot, sense cap mena de vergonya, també ho ha justificat el president del PP a Sant Cugat, Jorge Carreras, afirmant que el guardó es lliurava per raons històriques, no pas polítiques.

Doncs bé, parlem d'història. La història diu que el règim nazi va causar milions de crims contra la humanitat, i aquells que els van cometre, fossin de nacionalitat alemanya, italiana o espanyola, han de ser portats davant d'un tribunal penal internacional, no pas guardonats com fa Espanya -que, a més, els guardona uniformats- i com justifiquen el PP, en general, i el senyor Carreras en particular. La resposta a tot plegat, a banda dels passos que estan fent els eurodiputats catalans a Brussel·les, ens la dóna Cilly Kugelmann, directora del Museu Jueu de Berlín: "La generació que va formar part del franquisme, que ara es considera criminal, mai no farà autocrítica. Es criticarien ells mateixos".

Cugat.cat , 7/6/2013
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB