spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow Sant Cugat, ciutat antitaurina
Sant Cugat, ciutat antitaurina Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dilluns, 28 octubre 2013
Sant Cugat, ciutat antitaurinaTot un èxit, la moció presentada per la CUP de Sant Cugat al Ple de l'Ajuntament demanant la reafirmació municipal en el seu compromís com a ciutat antitaurina i el rebuig al Projecte de Llei del govern espanyol, que pretén blindar les curses de braus declarant la tauromàquia Patrimoni Cultural Immaterial. Tots els grups municipals, llevat del PP, hi van donar suport, i Sant Cugat, per tant, ha deixat clar que defensa la resolució del Parlament català, de juliol de 2010, en virtut de la qual les curses de braus resten abolides a Catalunya.

Els arguments del Partit Popular, a través de la regidora Maria Dolors Domènech, favorable a l'espectacle sanguinari de la Fiesta Nacional espanyola, són d’aquells que provoquen vergonya aliena. Seguint la tònica de les persones mancades d’arguments, la senyora Domènech se serveix de les apetències taurines de personatges coneguts –Joan Manuel Serrat, Joaquín Sabina, Enrique Tierno Galván...– per bastir un discurs tan consistent, intel·lectualment parlant, com un castell de sorra. Si ja és greu sacralitzar els gustos personals d'algú pel sol fet que és un cantant famós o un professor universitari, encara ho és més combregar amb una solemne barbaritat com aquesta de Tierno Galván: "Els braus són l'esdeveniment que més ha educat socialment i políticament el poble espanyol". Quina llàstima que Tierno Galván ja no pugui avergonyir-se de si mateix en llegir-ho.

La part més galdosa de tot plegat, però, és que la senyora Domènech i el seu partit nacionalista espanyol acusin la resta de partits de polititzar les curses de braus tot i saber que hi ha poques coses tan manifestament polítiques com aquesta. En aquest sentit, hauria estat bé que abans de parlar s'haguessin fet aquest parell de preguntes: si les curses de braus no són política, com és que tenen el rang de "Fiesta Nacional"? Si les curses de braus no són una qüestió política, per quina raó el PP pretén imposar-les per damunt de la voluntat del Parlament de Catalunya? Les curses de braus, diguem-ho clar, són política. Són una orgia masclista institucionalitzada de martiri i sang, un espectacle que denigra la condició humana i que necessita fabricar-se una coartada cultural per tal que els qui hi assisteixen puguin gaudir impunement de la tortura d'un ésser viu.

Cugat.cat , 25/10/2013
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB