spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
"Èric i l'Exèrcit del Fènix", una obra teatral sobre els drets humans i l'assetjament escolar Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimarts, 02 gener 2007
L'obra teatral Èric i l'Exèrcit del Fènix, de Víctor Alexandre, que el proper 26 de gener s'estrenarà al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, dirigida per Pere Planella, no se centra només en els fets que es van desencadenar l'any 2004 quan Èric Bertran, un nen de 14 anys de Lloret de Mar, va ser acusat de terrorista per haver demanat a supermercats DIA que etiquetés els seus productes en català. També recull les amenaces de mort que l'Èric va rebre per part d'un grup feixista, les tensions amb el seu germà derivades de sobtats atacs d'ansietat, el rebuig i les intimidacions que va patir a l'institut, les enveges dels qui el veien entrevistat a televisió o fotografiat als diaris, la impotència de no poder expressar-se amb llibertat pel risc que qualsevol cosa que digués pogués ser utilitzada en contra seva, les gestions dels advocats i el suport de diversos polítics d'ERC, CiU i ICV així com les declaracions davant la fiscal i la psicòloga de l'Audiència Nacional.

Assetjament escolarUn dels aspectes més importants que aborda l'obra és el de l'assetjament escolar, també conegut com a bullying. Cada dia és més freqüent trobar-nos amb problemes d'aquesta mena en els centres d'ensenyament, tant en l'àmbit dels alumnes com en el dels professors. El bullying té efectes victimitzadors en aquells que el pateixen i els genera una angoixa avançada abans de sortir de casa per por a allò que els pugui passar. Aquestes agressions es produeixen en forma de rebuig o d'intimidació fins a aconseguir que l'assetjat es converteixi en víctima dels seus companys i de l'entorn. Èric i l'Exèrcit del Fènix mostra les greus conseqüències que pot arribar a tenir aquest comportament.

L'interès que ha despertat aquesta obra de 90 minuts, amb disset personatges, ha fet que, a hores d'ara, només quedin un centenar d'entrades per a l'estrena del dia 26 al Teatre-Auditori. S'espera l'assistència d'alts càrrecs d'Esquerra Republicana, de Convergència i Unió i d'Iniciativa per Catalunya.

Entrevistes a la ràdio:
MP3Entrevista a Èric Bertran i la seva mare a "El món a RAC1" sobre l'assetjament patit a l'anterior institut (13/11/06)

Notícies relacionades:
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB