spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow La degradació de TV3
La degradació de TV3 Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimarts, 02 gener 2007
TelenotíciesLa degradació de TV3 ha arribat a límits realment alarmants i caldria saber si Esquerra Republicana té algun projecte amb relació a la televisió nacional de Catalunya o si pensa continuar donant per bona l'operació espanyolitzadora que els gestors socialistes estan portant a terme des de fa tres anys. De fet, n'han tingut prou amb una legislatura curta per carregar-se el tradicional lideratge que l'emissora mantenia i convertir els seus informatius en una mera còpia dels espanyols amb la llengua com a únic tret diferencial. Per això, mirar avui dia TV3 o el 3/24 és com llegir la versió catalana d'El Periódico: a més de dir el mateix que l'espanyola, el contingut, la narració i el missatge també estan al servei dels interessos del Partit Socialista. Joan Ferran, el diputat del PSC que l'any 2001 manifestava la seva preocupació al Parlament perquè el terme "Espanya" se sentia massa poc a TV3, pot estar tranquil en aquest sentit. Ara, el terme "Espanya" ja supera àmpliament el terme "Catalunya".

El primer Telenotícies de l'any, fidel a aquests principis, ja va deixar clar que l'operació espanyolitzadora continuarà impertèrrita el 2007: les comarques van ser substituïdes per províncies, es va magnificar la selecció espanyola i es va dir sense rubor que, amb l'oficialitat del búlgar i del romanès, la Unió Europea demostra el seu "respecte per la diversitat lingüística". Arribats aquí, caldria fer dos requeriments a TV3: un, que ens expliqui quina mena de respecte és aquest que impedeix que el català gaudeixi dels mateixos drets que el romanès; i dos, com pot ser que la televisió nacional de Catalunya faci una glosa d'aquells que menyspreen la llengua pròpia del país?

L'espectador català hauria d'anar molt en compte cada cop que mira TV3, perquè la llengua catalana no és res més que la vaselina que facilita la penetració del missatge que ens ha de fer a tots més plurals, més multiculturals, més ciutadans del món i, per tant, més espanyols.

El Singular Digital , 2/1/2007
Racó Català , 6/1/2007
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB