spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow En favor de Joan Ridao
En favor de Joan Ridao Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimecres, 10 gener 2007
Joan RidaoÉs molt trist veure com el portaveu d'ERC al Parlament, Joan Ridao, és desacreditat públicament pel seu partit per haver dit la veritat sobre el procés de pau al País Basc. És molt trist que allò que no tan sols saben i pensen les bases d'ERC, sinó també bona part de la societat catalana, no es pugui verbalitzar per no molestar Rodríguez Zapatero. Qui li havia de dir a Joan Ridao que la submissió que Esquerra sempre havia retret a CiU i al PSC seria exactament la mateixa que un dia el ridiculitzaria a ell davant de tothom. Zapatero ordena, Montilla transmet i Esquerra obeeix. Des d'un punt de vista catalanocèntric ho trobo senzillament escandalós. Em pregunto si Esquerra s'adona que, a més d'ofendre l'independentisme amb aquest comportament, s'està desnaturalitzant com a força política. Em pregunto qui en són els assessors i a on volen arribar. És aquest el camí de la independència? És en la posició del collidor de gírgoles, com els catalans prenen consciència que el seu país es diu Catalunya?

N'hi ha prou de mirar els telenotícies de TV3 -versió regional dels telediarios-, per copsar la profunda espanyolització de la vida política catalana. Deu ser que a Catalunya no passa res, i, com que no passa res, cal omplir els informatius amb tones de notícies de política espanyola que, al capdavall, és la política que veritablement regeix la vida dels catalans. Ara bé, si la nació ha estat substituïda per la subordinació i el país ha canviat de nom, qui esperen els polítics que vagi a votar quan arribi el moment? Votar què? Si votar Catalunya és votar Espanya, per què no votar Espanya directament?

Doncs bé, atès que Ridao ha estat silenciat, faig meves les paraules de Ridao: "ETA, en particular, i l'esquerra abertzale, en general, han fet molt més pel procés de pau que no pas Zapatero". I hi afegeixo: la Llei Penitenciària obliga el govern espanyol a l'acostament de presos. L'acostament, per tant, no és una concessió, és un dret. Quina és l'autoritat moral d'un govern que incompleix les seves pròpìes lleis?

El Singular Digital , 9/1/2007 (català)
Nabarralde , 12/1/2007 (espanyol)
Diario de Noticias , 14/1/2007
(espanyol)
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB