spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow La croada espanyolitzadora de TV3
La croada espanyolitzadora de TV3 Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimecres, 21 febrer 2007
Deu ser molt gran la por que tenen a perdre el seu lloc de treball els professionals de TV3 amb un mínim de consciència nacional, atesa la docilitat amb què acullen la croada espanyolitzadora que aquesta emissora, governada descaradament amb el manual del Partit Socialista, està portant a terme des de fa tres anys. Altrament no s'explica tant de silenci davant la traïció constant als seus principis fundacionals, entre els quals "dotar la llengua catalana d'un espai propi en un ámbit dominat per l'espanyola i crear sentiment de pertinença a una comunitat nacional diferenciada".

José BonoEls programes de Júlia Otero, farcits de referents espanyols i d'hispanoparlants com José Bono, semblen cuinats al carrer Nicaragua de Barcelona, i el programa Gol a Gol, sense anar més lluny, ja ens té acostumats a tertulians hispanoparlants. Diumenge passat, per exemple, comptava amb Javier Martín, comentarista del diari Sport. Deu ser que aquest diari no té cap redactor que parli la llengua del país. Així és com creix dia a dia el menyspreu pels telespectadors nord-catalans que, a més de no entendre un borrall del que s'hi diu, veuen que els entrenaments del Real Madrid o de Fernando Alonso són més importants que les competicions internacionals de rugbi en què juguen l'USAP o els Dragons Catalans. De fet, TV3 se'n burla de la Catalunya Nord. No fa gaire, els telenotícies van donar aquesta informació: "Convergència Democràtica s'expandeix per primer cop fora d'Espanya constituint una seu a la Catalunya Nord". I tot seguit, hi insistien: "L'agrupació de CDC al sud-est francès" i "CDC a França".

I és que TV3 no és únicament el tercer canal de Televisió Espanyola, cosa ja prou greu per ella mateixa, sinó que, envalentida per la indiferència d'Esquerra Republicana, s'ha proposat servir els objectius electorals del PSC, objectius difícilment assolibles sense l'espanyolització del país. Ara, per tant, som nosaltres els qui hem de decidir: a més consciència nacional catalana, més Catalunya; a més consciència nacional espanyola, més PSC.

El Singular Digital , 20/2/2007
Racó Català , 24/2/2007
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB