spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Despullant Espanya Imprimeix Correu-e
Llibres (assaig)
per Víctor Alexandre   
diumenge, 01 abril 2001
Despullant EspanyaQuè ens passa als catalans? Existim com a poble o som tan sols un miratge de la història? Aquestes preguntes se les formula Víctor Alexandre en aquest llibre que s'ha d'entendre com una continuació lògica de Jo no sóc espanyol. Si en aquell esplèndid volum d'entrevistes se'ns encoratjava a ser desacomplexats en la proclamació de la nostra identitat, a Despullant Espanya l'autor vol situar-nos en el pas següent: en el conjunt d'actituds que poden donar versemblança a la identitat que proclamem.

D'això en parlen les pàgines d'aquest llibre: d'agafar les regnes del nostre destí tot despullant Espanya dels arguments amb què ens encadena des de fa tres segles. Velles fal·làcies segons les quals es pot ser català i espanyol perquè, segons diuen, els catalans tenim dues identitats, dues llengües, dues pàtries, dues banderes, dos himnes, dos governs…i qui sap si també dos pares o dues mares. Generosa de mena, Espanya ens ho dóna tot: fins i tot ens cedeix el seu nom per tal que puguem oblidar per sempre qui som i qui hem estat.

Edicions Proa · Col·lecció "Debat", núm. 5 · ISBN: 84-8437-175-1
Comprar

Crítiques:


El parer del lector:


"Ja m'he acabat el llibre Despullant Espanya i m'ha agradat força. És increïble com pots fer pujar l'autoestima de qualsevol persona. De veritat, és impressionant."
Sara · 4/7/2007

"Ahir vaig comprar-me el llibre Despullant Espanya. Ja l'havia llegit feia temps, quan el vaig treure en préstec d'una biblioteca. No obstant això, per a mi és un dels llibres que més m'ha marcat (tinc només 23 anys i aquest llibre em va fer reflexionar molt), i per això volia tenir-lo."
Jordi · 20/9/2006

"La Diada d'enguany vaig saludar-te a la fira d'entitats catalanes. Vaig comprar Despullant Espanya -el primer llibre teu que em disposava a llegir- i me'l vas signar. Quin llibre més genial! Des que el vaig llegir la meva vida ha canviat."
Xavier · 11/11/2005
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB