spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
La independència explicada al meu fill
Ja és a les llibreries el llibre de l'obra teatral "Èric i l'Exèrcit del Fènix" Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dijous, 14 juny 2007
Èric i l’Exèrcit del Fènix L'obra de teatreL'obra Èric i l'Exèrcit del Fènix, escrita per Víctor Alexandre i dirigida per Pere Planella, que durant dos mesos, fins al passat 10 de juny, s'ha representat al Teatre Borràs de Barcelona, narra uns fets reals ocorreguts a Catalunya l'any 2004 i protagonitzats per Èric Bertran, un nen de catorze anys que va enviar un correu electrònic a una cadena de supermercats demanant que etiquetés els seus productes en català. Sis dies després, trenta guàrdies civils vinguts expressament de Madrid van irrompre a casa seva acusant-lo de terrorisme. L'obra recull, també, les amenaces de mort d'un grup feixista, les tensions familiars, els atacs d'angoixa i el rebuig de mestres i alumnes de l'institut, així com els al·lucinants interrogatoris de la fiscal i de la psicòloga de l'Audiència Nacional espanyola. Es tracta, en definitiva, d'una tragicomèdia amb elements de docudrama i altes dosis d'humor i d'ironia que aborda temes inèdits fins ara en la història del teatre català, com la normalització de la llengua, l'etiquetatge, els Països Catalans, el dret a l'autodeterminació i la independència. Un dels aspectes que l'han convertida en una obra polèmica ha estat la seva desacomplexada catalanitat i el fet de ser una sàtira corrosiva dels símbols nacionals espanyols entre els quals la Constitució, la Corona, la bandera, la 'selección', la Guàrdia Civil, el poder judicial, l'Audiència Nacional i la unitat d'Espanya.

El llibre, publicat per Proa, inclou pròlegs d'Isidor Cònsul, Èric Bertran, Pere Planella i del mateix autor, Víctor Alexandre, així com algunes escenes eliminades en el muntatge final.

Dintre d'un parell de mesos, l'obra iniciarà una gira arreu dels Països Catalans així com un seguit de lectures teatralitzades per tots aquells centres escolars que ho sol·licitin amb la presència dels intèrprets, de l'autor, del director i d'Èric Bertran.

Edicions Proa · Col·lecció "Óssa Major" · 117 pàgines · ISBN: 978-84-8437-966-9
Comprar
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB