spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
La independència explicada al meu fill
Es publica en basc el llibre 'La paraula contra el mur' Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
diumenge, 01 juliol 2007
Hitza hormaren kontraAquest dimecres 4 de juliol, a la Biblioteca Municipal de Donostia, tindrà lloc la presentació oficial al País Basc del llibre Hitza hormaren kontra, de Víctor Alexandre, que és la versió basca de l'original català La paraula contra el mur, guardonat amb el premi d'assaig Francesc Ferrer i Gironès 2006. Aquest llibre, publicat per l'editorial Pamiela, serà presentat als mitjans de comunicació en un acte que comptarà amb la presència de l'escriptor Joxe Azurmendi, un dels pensadors contemporanis més estimats i influents de les lletres basques, del poeta José Angel Irigaray, del periodista Angel Rekalde, en representació de Nabarralde, l'entitat promotora del llibre, i del pensador navarrès Luis Martínez Gárate, autor del pròleg.  

"Dentro del relativo desconocimiento recíproco que se produce entre las realidades sociales y políticas de fondo catalana y vasca, el escritor y periodista Víctor Alexandre es una persona que, sin ser un político mediático, es conocido en Euskal Herria a través de sus artículos en Berria y en la página web de Nabarralde. Es una buena noticia que 'La paraula contra el mur' haya sido traducida al euskara: 'Hitza hormaren kontra'. Por el prestigio y autoridad de su autor y por el valor de la obra en sí misma.

'Hitza hormaren kontra', de Víctor Alexandre, es un libro didáctico de principio a fin. En el diálogo que expone entre un catalán y un español, Fernando, su contrario español, utiliza todos los tópicos con que nos regala cotidianamente la "intelectualidad" hispana. En Víctor encontramos todas las más elementales razones humanas y democráticas del valor de la autoestima, de la emancipación de las personas y de las sociedades adultas, en resumen: de la independencia."

Image
"Quan la llibertat no es troba en l'argila del maó, sinó a l'altra banda del mur,
l'opció més intel·ligent és saltar-lo."  Víctor Alexandre


Hitza hormaren kontra
Les il·lustracions de la coberta i la contracoberta són de Pere Piquer.
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB