spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow A qui serveixen els Mossos d'Esquadra?
A qui serveixen els Mossos d'Esquadra? Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dijous, 11 octubre 2007
Desperfectes al Terra Dolça
Façana cremada del Terra Dolça
(cliqueu-hi per ampliar)
A primera hora del matí del passat 11 de setembre, a Sant Cugat del Vallès, uns individus van cremar les banderes catalanes de dos establiments de la ciutat, el Casal Torre Blanca i el restaurant Terra Dolça. Aquesta acció va estar a punt de tenir conseqüències més greus, ja que el foc podia haver afectat l'interior del restaurant a través d'una finestra que hi havia oberta, però al final, per sort, tot es va reduir a una crema de símbols. Jo, personalment, no hi veig cap delicte en la crema de banderes, siguin catalanes o espanyoles -el pecat, com tot prejudici, només existeix en la mirada del totalitari-, però sí que hi ha delicte quan l'objecte cremat no és propietat de l'incendiari sinó d'un tercer. I aquest tercer, a Sant Cugat, era el restaurant Terra Dolça que, conseqüentment, va presentar una denúncia als Mossos d'Esquadra per desperfectes a la façana de l'edifici.

Doncs bé, quan al cap de tres hores d'espera, l'agent –una dona- va acabar de transcriure la denúncia, inclosa la crema de la bandera, no va lliurar el full al propietari del restaurant perquè el signés sinó que, adduint que necessitava consultar una cosa amb l'oficial de guàrdia, es va absentar uns minuts transcorreguts els quals, amb la denúncia a la mà, va dir que hi havien fet uns petits retocs sense importància. Guim Pros, el propietari del Terra Dolça, la va signar confiat, però quan ja era a casa va descobrir, astorat, que el paràgraf de la crema de la bandera havia desaparegut. És a dir, que la denúncia quedava reduïda als desperfectes en una façana sense cap motiu ideològic. En altres paraules, algú havia cremat una façana pel plaer de cremar-la. Això era tot. L'endemà, Pros hi va tornar per queixar-se, però li van dir que l'agent que l'havia atès no hi era i que no podien fer-hi res.

Aquests fets són d'una gravetat extrema, perquè converteixen la conselleria d'Interior i el seu titular, Joan Saura, en protectors de l'espanyolisme violent alhora que mostren els Mossos d'Esquadra com un cos que manipula denúncies per qüestions ideològiques i que, pel mateix motiu, oculta els atacs a la propietat privada quan aquesta té alguna relació amb els símbols nacionals de Catalunya. Gravíssim.

e-notícies , 8/10/2007
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB