spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
La independència explicada al meu fill
"El poble català no té cap possibilitat de sobreviure en un Estat que no sigui el seu" Imprimeix Correu-e
per Alexis Vizcaino   
dilluns, 15 octubre 2007
estatpropi.catUs oferim aquesta entrevista a Víctor Alexandre realitzada per Alexis Vizcaino, promotor de la campanya estatpropi.cat:

Països Catalans o Catalunya?
Països Catalans.

Ets favorable a crear un Estat propi per al Poble Català?

Naturalment. El poble català no té cap possibilitat de sobreviure en un Estat que no sigui el seu.

També hi series favorable si la independència fos només per a alguna part del territori?
Sí. L'important és que comenci algú. A mi m'encantaria que les Illes, per exemple, ja fossin independents. Algú creu que això no tindria cap incidència en la resta del territori? La reunificació dels Països Catalans és una quimera dins un marc estatal aliè. La reunificació arribarà amb naturalitat i amb un format probablement confederat quan cada part del territori culmini el seu procés de maduresa i entengui que la realització d'un mateix és impossible sense la capacitat lliure i plena de decidir.

Què opines de crear una Comunitat Autònoma dels territoris dels Països Catalans que estan sota administració espanyola?
Em semblaria bé per frenar l'esquarterament que Espanya intenta aconseguir des de fa segles, però sempre com un estadi immediatament anterior a la independència.

Per què creus que Euskal Herria sí que pot federar les dues comunitats autònomes que té sota administració espanyola i en canvi els Països Catalans ho tenen vetat?

L'ensarronada és obra dels "pares catalans" de la Constitució espanyola. Van trair el seu país sense el més mínim escrúpol i l'esquarterament dels Països Catalans, com moltes altres coses, és fruit d'aquella traïció.

Quins avantatges destacaries de tenir una Comunitat Autònoma Sud-Catalana?
Només els de caràcter més elemental. És com si li preguntessin a un pres, quins avantatges destacaria del fet de poder moure's per la presó amb un cert marge de llibertat. Ser una comunitat autònoma d'Espanya és l'estat ideal per a Madrid. Però nosaltres som una nació i una nació no pot ser mai una comunitat autònoma de cap altra nació. Altrament no és una nació.

I quins inconvenients?
L'aclimatació a la vida de la presó. Com més temps dura la captivitat, més resignat, amansit i submís es mostra el pres.

A qui li faries fer aquest qüestionari?
A un senyor que hi ha a la Generalitat i que es fa dir president de Catalunya.

vizcaino.cat , 20/8/2007
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB