spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici arrow Articles arrow L'hispanoaddicte Joan Ferran
L'hispanoaddicte Joan Ferran Imprimeix Correu-e
per Víctor Alexandre   
dimecres, 04 febrer 2009
Joan FerranQuan algú es decideixi a fer un estudi en profunditat sobre el nacionalisme espanyol a Catalunya, el PSC-PSOE hi tindrà un lloc destacat. És interessant veure com aquesta formació, un cop més, ha coincidit amb el Partit Popular en la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en contra de l'escardalenca catalanitat de TV3. Com informava no fa gaire e-notícies, ambdós partits s'han ajuntat per fer la pinça a l'emissora reclamant-li més espanyolitat i demanant que la programació "deixi de ser el programa electoral d'Esquerra". Sembla un acudit, oi? Ho sembla per dues bandes. Una, perquè TV3 mai no havia estat tan espanyolitzada com ara; i dues, perquè poques coses perjudiquen tant la imatge d'Esquerra com TV3. En el primer cas, és per petar-se de riure que els socialistes, que tenen el control absolut de TV3, trobin que els seus continguts són massa catalanistes. Per exemple, el mapa dels Països Catalans en l'espai del temps els fa mal als ulls. "Per què no l'eixamplen?", reclama el nacionalista espanyol Joan Ferran consternat per l'absència del mapa d'Espanya. L'absència d'aquest mapa provoca en la hispanoaddicció d'aquest polític, en particular, i en la dels socialistes, en general, un estat de ferotge ansietat. Com que no són espanyols, però es deleixen per ser-ho, necessiten reafirmar-se veient-hi el mapa d'Espanya com a mínim dos cops al dia.

Pel que fa a la suposada similitud entre la programació de l'emissora i el programa electoral d'Esquerra gairebé sembla una burla dels socialistes al partit republicà, perquè, si això és veritat, si el programa electoral d'Esquerra és un calc del missatge espanyolitzador de TV3, la direcció republicana ja té la resposta a la pèrdua de més de la meitat dels seus votants en les passades eleccions. El més divertit de tot, però, és que una formació com el PSC-PSOE, que basa les seves campanyes electorals en la demanda de vot per frenar el PP, no tingui escrúpols a l'hora de coincidir amb els populars, tant al Parlament de Catalunya com al Congrés espanyol, en tot allò que té a veure amb la unitat d'Espanya. I és que, al capdavall, les seves diferències com a partits nacionalistes espanyols són només de matisos. La prova és que el PP va felicitar el PSC-PSOE en la seva defensa d'Espanya en l'esmentada Comissió de Control.

La cirereta, tanmateix, la va posar Joan Ferran dient que es tracta de tenir una televisió amb la qual tothom s'hi senti còmode, des del PP fins als independentistes. Veritablement hilarant. Tan hilarant com demanar la creació d'un diari o d'un partit polític que enllamini alhora catalanistes i espanyolistes. Doncs no. O TV3 és la televisió nacional de Catalunya -i nacional vol dir una emissora veritablement catalanocèntrica, en la mateixa mesura que TVE és hispanocèntrica i la RAI italocèntrica- o continua essent el que ja és: el tercer canal de Televisió Espanyola. Una cosa, això no obstant, cal reconèixer que han aconseguit Joan Ferran i el Partit Socialista, i és que en la seva defensa d'Espanya s'hi senti còmode el PP.

e-notícies , 1/2/2009
 
< Anterior   Següent >
spacer.png, 0 kB