spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
 
Vista mensual
Vista mensual
Vista lineal
Vista lineal
Vista setmanal
Vista setmanal
Vista diària
Vista diària
Categories
Categories
Cercar
Cercar

Acte: 'Estrena de l'obra "L'arrogància humana" a Sant Cugat'

Teatre
Data: Diumenge, 19 Novembre 2017, 19:00 H

Estrena de l'obra "L'arrogància humana", de Víctor Alexandre, a Sant Cugat

Dia: diumenge 19 de novembre de 2017
Hora: 19:00
Lloc: La Nau de Cultura de Valldoreix (al costat del Casal)
Adreça: C/ Sant Albert, 5
Ciutat: Valldoreix (Sant Cugat del Vallès)

Títol: "L'arrogància humana", de Víctor Alexandre
Direcció: Trini Escrihuela
Intèrprets: Grup de Teatre Espiral amb la col·laboració d'actors d'altres companyies

Aquesta estrena serà la cloenda de la 24a Mostra de Teatre de Valldoreix

Sinopsi:
L'acció de l'obra té lloc a Camprodon, a casa del senyor Brau i la senyora Brauells, una família ramadera per a la qual totes les bèsties del planeta estan al servei de l'ésser humà, de manera que és aquest qui, en funció dels seus interessos, ha de determinar el sentit de l'existència de cada espècie d'acord amb les prestacions o el rendiment econòmic que ofereixen. Però què passaria si els animals desenvolupessin una consciència crítica?

Unes paraules de l'autor sobre "L'arrogància humana":

"L'arrogància humana" és una versió teatral de la meva novel·la "Cor de brau", adaptada per mi mateix, que constitueix una apel·lació directa a la consciència de la humanitat per tal que deixi de jugar a ser Déu i de creure's la propietària de la Terra. Una Terra en què totes les criatures, tots els éssers vius, tenen el mateix dret que l'ésser humà a una vida digna. El regne animal no és una ornamentació ambiental, ni tampoc un esclau que la natura ens ha llegat per satisfer els nostres interessos col·lectius o la nostra satisfacció personal. Els animals són fills de la terra, i la seva explotació fins a límits demencials i insofribles, així com el martiri a què sotmetem determinades espècies mitjançant l'abominable coartada de definir la tortura com a cultura, cultura festiva o gastronòmica, posa en perill la nostra existència i ens degrada com a espècie.

Un personatge de l'obra diu aquesta frase: "Els humans exterminem espècies animals sense adonar-nos que la seva desaparició és el preludi de la nostra." I és terriblement cert, perquè encara no som humans, encara no hem comprès que l'equilibri del planeta no és possible sense l'equilibri de totes les criatures que el configuren. No d'una sola, nosaltres, sinó de totes. Mai no podrem dir-nos humans mentre tractem inhumanament la vida que ens acompanya a la Terra, mai no reeixirem en el nostre procés evolutiu mentre visquem obsedits en l'amenaça exterior. La humanitat no està amenaçada, l'amenaça és la humanitat. (Víctor Alexandre)


Cerca a l'agenda


spacer.png, 0 kB