spacer.png, 0 kB
Vctor Alexandre
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Inici
 
Vista mensual
Vista mensual
Vista lineal
Vista lineal
Vista setmanal
Vista setmanal
Vista diària
Vista diària
Categories
Categories
Cercar
Cercar

Acte: 'Col·loqui sobre "Els amants de la rambla del Celler" a Barcelona'

Xerrades
Data: Dilluns, 25 Març 2019, 19:00 H

Col·loqui sobre la novel·la "Els amants de la rambla del Celler" a Barcelona

Dia: dilluns 25 de març de 2019
Hora: 7 de la tarda
Lloc: Biblioteca Fort Pienc (dreta de l'Eixample)
Adreça: Plaça de Fort Pienc, 4 - Metro L1 (Marina)
Ciutat: Barcelona

Col·loqui, preguntes i respostes sobre la novel·la "Els amants de la rambla del Celler" amb el seu autor, Víctor Alexandre.

"Si mai..., si hi ha una altra vida –ho dic molt sincerament i intentaré no emocionar-me–, si mai pogués desitjar un altre moment o instant d'una altra vida, que em busquin al capítol 9 d'"Els amants de la rambla del Celler" en aquella conversa al restaurant La tondue, amb la Viviane, Simone de Beauvoir, Yves Montand... He sigut tan feliç llegint aquest capítol que, de debò ho dic, si mai hagués de demanar un desig seria reviure aquest capítol. És una meravella. Llegiu aquest llibre, per favor." (Mariona Tomàs, directora-presentadora del programa "El Submarí", Ràdio Municipal de Terrassa)

EDITORIAL METEORA: "Els amants de la rambla del Celler" comença amb el pas diari, sempre a les cinc de la tarda, d'un matrimoni nonagenari, en Joan i la Maria, per davant de la finestra de l'estudi d'un escriptor. És un fet aparentment banal, intranscendent, però que esdevé immediatament el punt de partença de tres històries que es desenvolupen en tres escenaris diferents: Sant Cugat del Vallès, els barris barcelonins de Gràcia, Poble-sec i Sarrià i el barri de Saint-Germain-des-Prés de París. És una novel·la que mostra els dos extrems oposats de la condició humana, representats per la cruesa i la tendresa, que reflexiona sobre la recerca de la felicitat i que ens recorda la indefugible connexió entre el nostre present individual i les decisions que hem pres en el passat. Aquestes són les paraules inicials de la novel·la: "El metall m'ha pres les persones que més he estimat. De vegades ho ha fet en forma de bala; d'altres, en forma de via fèrria."

"Els amants de la rambla del Celler" és un relat en què hi trobem les extorsions actuals de l'assetjament immobiliari, les greus conseqüències dels abusos sexuals a menors i un presència constant de la figura de la dona i de la inferiorització que ha sofert al llarg de la història. A la novel·la hi apareixen també personatges reals com Ferran Soldevila i Rosa Leveroni vivint un amor secret que va durar tota la vida, Josep Bailina, el supervivent del camp d'extermini de Mauthausen que va salvar la vida de Joaquim Amat-Piniella, Joan Miró, J.V. Foix, Yves Montand, Simone Signoret, Charles Aznavour, Serge Gainsbourg, Jacques Prévert i Simone de Beauvoir.

La coberta del llibre és el quadre "Interior del Moulin de la Galette", pintat per Ramon Casas el 1891 i que té també un paper en el desenvolupament de la novel·la.

Aquesta novel·la té el seu origen en un article que el mateix Víctor Alexandre va publicar l'1 de febrer de 2008 al Diari de Sant Cugat titulat "Els amants de la rambla del Celler" inspirant-se en dos vellets desconeguts d'uns 90 anys que cada dia, a la mateixa hora, veia passar per davant de la finestra del seu estudi. Aquells vellets, avui ja morts, van resultar ser Joan Grases i Maria Cabanes.

Us hi esperem!


Cerca a l'agenda


spacer.png, 0 kB